Promocija grafičkog romana Klare Rusan (Klarxy)

19/04/2023

U utorak 25. travnja u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3) pridružite nam se na promociji grafičkog romana Klare Rusan (Klarxy) - "Where Do People Go After They Die?"

Razgovor s ilustratoricom Klarom Rusan (Klarxy) te dizajnericama Klasjom Habjan i Zitom Nakić (Klasja&Zita) vodit će pisac Andrija Škare.

Pitanje kamo ljudi idu nakon smrti od pamtivijeka je okupiralo mozgove i maštu svih ljudi!

Dok ne umremo, ne možemo znati što se zapravo događa, a kada umremo i možda spoznamo, onda je prekasno da ikome javimo odgovor.

KLARXY je još uvijek među nama živima i nije doživjela nikakvo iskustvo 'svjetla na kraju tunela', ali se ohrabrila odgovoriti na to pitanje.

Prije pet godina u galeriji Oris Kuće arhitekture predstavili smo projekt ''Where Do People Go After They Die?'' ilustratorice KLARXY. Tada smo na zidovima galerije izvjesili veliku mapu zagrobnog života, ilustracije likova koji su u toj mapi zaživjeli te bakropise koji su poslužili u izgradnji tunela i prostora.

Sada, nakon pet godina mapa je, uz sjajnu pomoć dizajnerica Klasje Habjan i Zite Nakić (Klasja&Zita), pretvorena u lako čitljiv grafički roman koji stane na sve vrste polica!

Povodom „uskrsnuća“ ove priče u obliku knjige odlučili smo organizirati promociju. Nakon razgovora zabavit ćemo se uz DJ program, piće i zakusku.   

Za vrijeme promocije i after partya moći ćete kupiti grafički roman po cijeni od 30 EUR, a u ponudi će biti i nekoliko digitalnih printeva po promotivnim cijenama.

Nadamo se i veselimo vašem dolasku!