Dani Orisa 15: Predstavljamo predavače - José María Sánchez

 

18/08/2015

Uoči Dana Orisa 15 predstavljamo vam predavače koje ćete imati priliku slušati u Lisinskom, 17. i 18. listopada.

José María Sánchez García , vodeći arhitekt španjolske mlade generacije, izvanredni profesor na Politehničkom sveučilištu u Madridu (ETSAM).

Rodio se 1975. godine u Don Benitu, Badajoz, u Španjolskoj. Diplomirao je arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu Tehničkog sveučilišta u Madridu 2002. godine. Trenutačno predaje predmet Projekti na Arhitektonskom fakultetu Tehničkog sveučilišta u Madridu.

Realizirani projekti koji su pobijedili na arhitektonskim natječajima: 1. nagrada za intervenciju u okolišu oko Dijanina rimskog hrama u Méridi; 1. nagrada za Veslački centar u Alangeu, Badajoz; 1. nagrada za Međunarodni sportski centar Prsten, Guijo de Granadilla; 1. nagrada za adaptaciju samostana San Juan de Dios u Hospedería de Olivenza, Badajoz.

Dobitnik je mnogih priznanja, međunarodnih (1. nagrada časopisa AR+D Architectural Review za nadolazeću arhitekturu na Kraljevskom institutu britanskih arhitekata, London, 2009.; 1. nagrada Vanguard Design časopisa Architectural Records, New York, 2009.; nagrađen kao jedan od najboljih sedam novih međunarodnih ureda od Švicarskoga federalnog instituta tehnologije u Zürichu), kao i nacionalnih (1. nagrada za mladu arhitekturu na 11. bijenalu španjolske arhitekture; 1. nagrada na dodjeli V. Nan nagrade za arhitekturu i izgradnju 2011.; 1. nagrada Napisa Prize 2008./2009.; 1. nagrada ENOR za mladu arhitekturu 2008.; 1. nagrada Veteco 2009.; pohvala na 10. Bijenalu španjolske arhitekture).

web -> www.jmsg.es

O njegovom projektu sportskog centra, objavljenoga u Orisu 76 više možete pročitati ovdje.

Vidimo se na Danima Orisa 15!