Manifest, monomaterijal, preoblikovanje, krajobraz / Suvremena čileanska arhitektura

 

10/10/2016

U subotu, 15. listopada 2016. u 19 sati otvara se izložba naziva o suvremenoj čileanskoj arhitekturi naziva Manifest, monomaterijal, preoblikovanje, krajobraz.

U posljednjih je dva desetljeća čileanska arhitektura u kontekstu nacionalnog i međunarodnog svijeta umjetnosti i kulture postala jedno od najuzbudljivijih mjesta arhitektonske produkcije. Radovi i projekti ovog razdoblja široko su prepoznati i priznati, kako u Čileu, tako i u inozemstvu. Usprkos navedenom, osvrti ostaju gotovo isključivo na razini opisa. Kritički doprinosi su rijetki, tek nekoliko autora, radova, projekata i tekstova nadilazi granice pojedinačnih primjera.

Priznajući napore uložene u posljednjih 20 godina u promicanju arhitekata i djela razdoblja, ovom se izložbom, koja je rezultat istraživanja pod nazivom Diskurs suvremene čileanske arhitekture: Četiri osnovne rasprave, pokušava ponuditi drugačiji pogled i kritička analiza koja započinje razmatranjem pojedinačnih djela vodeći zatim sve do pitanja i tema koja ti radovi otvaraju.

Izložba zagovara rad pod pretpostavkom da se diskurs suvremene čileanske arhitekture oslanja na četiri disciplinarne i kulturne rasprave koje potiču sama djela ovog razdoblja.

Diskurs suvremene čileanske arhitekture
Četiri osnovne rasprave

VODITELJ PROJEKTA
Hugo Mondragón

ISTRAŽIVAČKI TIM
Pedro Alonso
Umberto Bonomo
Macarena Cortés

ASISTENT
Shakti Feuerhake
Daniela Gaggero
Thaise Gambarra

KUSTOSI IZLOŽBE
Andrea Ambroso
Umberto Bonomo
Macarena Cortés
Hugo Mondragón

ASISTENTI
Felipe Alarcón
Guillermo Rojas
Alberto Franchini

Izložba će biti otvorena do 5. studenog 2016.

U petak, 21. listopada i u subotu 22. listopada u 18:00 sati održat će se stručno vodstvo kroz izložbu.
 
Ulaz je slobodan.