Predavanje: Neven Mikac Fuchs - Inverted House / 11.4.

 

23/03/2017

U utorak 11. travnja 2017. godine u Oris Kući arhitekture u 19 sati održat će se predavanje Nevena Mikca Fuchsa o Inverted House, projektu koji potpisuje Škola arhitekture i dizajna u Oslu u suradnji s arhitektonskim uredom Kengo Kuma & Associates.

U travnju 2015. godine Škola arhitekture i dizajna u Oslu nagrađena je prvom nagradom na arhitektonskom natječaju kojega je organizirala Fundacija LIXIL JS. Tema natječaja bila je Kuća za uživanje oštre hladnoće. Rezultat je mala kuća za goste u divljini otoka Hokkaidoa, koja pruža unutrašnju održivost. Suptilnom kontrolom arhitektonske okoline, maksimalno se povećava učinkovitost arhitektonskih elemenata. 

Neven Fuchs Mikac

Arhitekt i član Norveškog udruženja arhitekata i izvanredni profesor na Fakultetu arhitekture i dizajna u Oslu (AHO). Nakon diplome Građevinskog Fakulteta u Zagrebu 1973, diplomirao je arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1975. Bio je asistent profesora Mladena Vodičke i Aleksandra Dragomnanovica od 1976. do 1983. godine. Za rad o finskoj modernoj arhitekturi dobitnik je stipendije za istraživanja od Muzeja finske arhitekture u Helsinkiju. Radio je u uredu Alvara Aalta u Helsinkiju. Od 1979. do 1982. godine bio je radni član Međunarodnog laboratorija arhitekture i urbanog dizajna (ILAUD) pod vodstvom Carla de Carla, Peter Smithsona i Aldo van Eycka u Urbinu i Sieni. Asistent profesora Sverrea Fehna na Školi arhitekture i dizajna u Oslu (AHO) od 1983. do 1994. godine. Od 1994. do 2008. bio je asistent profesor na predmetu Arhitektonsko projektiranje 3, na AHO. Od 2008. godine izvanredni profesor  na AHO gdje vodi suvremeno projektiranje diplomskom studiju. 1998 godine osnovao je vlastiti arhitektonski ured ONE u Oslu. Gostujući je profesor, predavač i kritičar na mnogim svjetskim školama arhitekture.

 

Pokrovitelj predavanja: