Predavanje u Oris Kući arhitekture: Sou Fujimoto

Paviljon galerije Serpentine, Kensington Gardensm London, Velika Britanija, 2013

02/11/2016

U petak, 11. studenoga 2016. godine, u zagrebačkoj Oris Kući arhitekture (kralja Držislava 3) u 20 sati arhitekt Sou Fujimoto, jedan je od vodećih pripadnika nove generacije japanskih arhitekata, održat će predavanje u organizaciji Oris Kuće arhitekture.

Sou Fujimoto rođen je 1971. u Hokkaidu, a nakon studija arhitekture na Odsjeku za arhitekturu Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Tokiju, godine 2000. osniva Sou Fujimoto Architects. Zajedno s Kumiko Inui, Akihisom Hiratom i Naoyom Hatakeyamom 2012. osvaja Zlatnog lava za nacionalno sudjelovanje na Bijenalu arhitekture u Veneciji. Nagrade uključuju: Architectural Review Award koju osvaja 2005. te nakon toga tri godine zaredom (a 2006. također i Veliku nagradu) 2008. osvaja Veliku nagradu Japanskog instituta arhitekata (JIA) za Centar za psihijatrijsku rehabilitaciju djece te najviše priznanje na Svjetskom festivalu arhitekture u kategoriji privatnih kuća. Architecture Record dodjeluje mu Design Vanguard, a dobitnik je i nagrade Design Award časopisa Wallpaper za 2009. te nagrade Spotlight: The Rice Design Alliance Prize za 2010. godinu.

Godine 2012. bio je gost na arhitektonskom simpoziju Dani Orisa s predavanjem Primitive future. Intervju koji je dao za Oris možete pročitati ovdje.

Cijena ulaznice za predavanje je 35 HRK, za studente 25 HRK. 

Kontakt osoba za kupovinu ulaznica:
Maja Demšar Branković
maja@oris.hr