LAUFEN - Kultna kolekcija ILBAGNOALESSI vraća se na velika vrata

 

22/05/2023

EVOLUCIJA IKONE

Kultna kolekcija ILBAGNOALESSI vraća se na velika vrata, zahvaljujući evoluciji materijala i kontinuiranom tehnološkom istraživanju tvrtke LAUFEN.

ILBAGNOALESSI, od svog debija prije dvadeset godina, predstavlja potpuno novi pristup dizajnu kupaonskog prostora. To je omogućeno zahvaljujući interakciji dviju tvrtki, vodećih u svojim poljima djelovanja, u komplementarnom istraživanju novih jezičnih kodova bližih željama potrošača.

Kolekcija s potpisom dizajnera Stefana Giovannonija, jedna je od najdugovječnijih i najuspješnijih kolekcija tvrtke LAUFEN koja je, u suradnji s dizajnerskim brendom ALESSI, reinterpretirala klasične arhetipove s fluidnim i mekim oblicima, dajući predmetima organski i gotovo skulpturalni karakter.

Holistička ideja kupaonice – središnji fokus LAUFEN-ovog pristupa – nalazi maksimalan izražaj u savršenoj ravnoteži između oblika i funkcije, dizajna i izrade, poezije i tehnološke inovacije.

LAKOĆA OBNOVLJENIH OBLIKA

Evolucija kolekcije ILBAGNOALESSI podudara se s važnim tehnološkim napretkom, u pogledu materijala korištenog u kupaonskom prostoru, koji je ostvaren kroz posljednjih nekoliko godina.

Stalno istraživanje koje LAUFEN provodi na keramici omogućilo je formuliranje jedinstvenog, iznimno snažnog i savitljivog materijala koji je također vrlo tanak, što omogućuje stvaranje odvažnih oblika koji bi bili nezamislivi prije 20 godina.

Zahvaljujući Saphirkeramik-u, izvanredno visokoučinkovitom materijalu koji u ovoj kolekciji postaje poveznica između prošlosti i budućnosti, bilo je moguće dizajnirati nove umivaonike širokih, mekih i fluidnih oblika, koji ostavljaju gotovo bestežinski dojam.

Stefano Giovannoni, eksperimentirajući s ovim posebnim keramičkim materijalom, dizajnirao je umivaonike zaobljenih linija u različitim veličinama te reinterpretirao kultni umivaonik Tuna, čiji je dugi, organski oblik naglašen upotrebom novog laganog, tankog profila na bazi Saphirkeramik materijala. Novi umivaonik Tuna dostupan je u nadplošnoj varijanti ili ugradbenoj s keramičkim obrubom savršeno usklađenim s ormarićem na koji se postavlja.

Važna nova značajka kolekcije uključuje tri nove varijacije završne obrade i boje za sve keramičke dijelove, uključujući WC školjku i bide. Mat završna obrada – u bijeloj, crnoj i boji kave – daje i izvornim proizvodima suvremeni izgled.

Nova samostojeća kada je velika i prostrana, a oblik se nastavlja na dizajnerski jezik umivaonika. Napravljena od Senteca, mineralnog kompozita koji nudi baršunastu, senzualnu površinu, kada je idealna za dugo i regenerirajuće uživanje. Tanak rub se na mjestima širi kako bi ponudio udoban naslon za glavu i površinu za predmete. Nova verzija kade – također dostupna s različitim bojama izvana ostavlja impozantan i teatralni dojam, savršeno u skladu s novim završnim obradama kolekcije.

Jedan od središnjih dijelova ILBAGNOALESSI kolekcije je WC školjka inovativnog oblika: zaobljeni poklopac zaokružuje dizajn keramičkog tijela u savršenom kontinuitetu, generirajući jedinstveni objekt koji se potpuno razlikuje od tradicionalnog WC-a.

NOVI NAMJEŠTAJ: INOVATIVNOST I MAKSIMALNA FUNKCIONALNA KVALITETA

ILBAGNOALESSI također nudi niz novog namještaja koji uključuje materijale najnovije generacije. Ormari s ladicama bez ručki nude lijepo i funkcionalno rješenje svojim oštrim kvadratnim linijama.

Nove vrste drva i topli, zemljani tonovi laminiranih površina u boji igraju se s kamenom, stvarajući kromatske efekte i kontraste materijala. Paleta boja nudi raspon od preko 30 nijansi i 3 posebne nijanse, s metalik završnim obradama poput bakra, titana i zlata.

Poseban naglasak, u pravom smislu te riječi, predstavlja inovativna struktura okvira od crnog aluminija, koja prati ogledalo i namještaj kao spojni element. Ova je struktura opremljena sustavom LED rasvjete, čiji se različiti scenariji mogu kontrolirati putem aplikacije ili daljinskog upravljača. Modularni sustav rasvjete omogućuje širenje svjetla u više smjerova, stvarajući različite personalizirane konfiguracije u kupaonskom prostoru, s mogućnošću promjene između toplih i hladnih svjetlosnih nijansi.

S presjekom od samo 23 mm i jednostavan za postavljanje, u sebi skriva inovativnu tehnologiju koja kolekciju ILBAGNOALESSI odvodi u novu digitalnu eru.

www.laufen.hr