OFF ART & GRAD EUGEN FELLER BLOK

15/03/2023

 
U petak, 17. ožujka, s početkom u 19 sati u izložbenim prostoru Laube bit će predstavljeni radovi Eugena Fellera. Pionir enformela, koji je u kasnijim radovima u svom likovnom stvaralaštvu balansirao između minimalizma i geometrijske apstrakcije, na ovoj će se izložbi predstaviti serijom radova koje je darovao Laubi u sklopu projekta ART & GRAD.

U ovom novom ciklusu s pastelama, radovima malog formata, Feller maksimizira formu minimalnim sredstvima u sustav paralelnih bojenih zona, povezanih u niz stalno ponovljivih jedinica.

Posjetite nas i uživajte u izložbi! 

Izložbu možete pogledati svakim danom (osim nedjelje) od 9 do 21h do 28. ožujka.

Cijena ulaznice je 6 EUR, a s popustom od 50% za umirovljenike, studente i kvartaše.

BIO

Eugen Feller rođen je 26. siječnja 1942. godine u Splitu, ali od 1945. živi u Zagrebu, odakle mu je i obitelj. Autodidakt je, a za slikarstvo se zainteresirao još u mladenačkoj dobi, pa izlaže već od 1959. godine. Radeći, početkom šezdesetih, Malampije, slike reljefnih površina i monokromnih struktura, afirmirao se, uz Ivu Gattina, kao najvažniji i najradikalniji predstavnik informela u hrvatskom slikarstvu. U kasnijem razdoblju blizak je minimalizmu i geometrijskoj apstrakciji, a inačice tih vokacija istražuje i do danas. Od 1969. živi u Italiji, u mjestu Sestri Levante pokraj Genove, a 2000. godine vraća se u Zagreb. Osim slikarstvom, bavi se objektima, crtežom i grafikom. Godine 2014. HTV snimila je, i povremeno emitira TV film Suvremenici – Eugen Feller. Njegovi se radovi nalaze u mnogim muzejima, galerijama i privatnim zbirkama. Za svoj rad višestruko je nagrađivan, a 2017. godine dodijeljena mu je nagrada Vladimir Nazor za životno djelo. Živi i radi u Zagrebu.

Izložbu možete pogledati svakim danom (osim nedjelje) od 9 do 21h do 28. ožujka.