Otvorenje Dana arhitekata 5.1

04/05/2021

Virtualno ruho DANA ARHITEKATA 5.1 
 
JAVNI ARHITEKTONSKI NATJEČAJI – PRAKSA, 12. svibnja, 13h, Kuća arhitekture ORIS, Zagreb
 
DANI ARHITEKATA 5.0 – 2021. održat će se u novom virtualnom formatu u 7 termina, ove godine kroz cijelu 2021. godinu pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Kako nam epidemiološke mjere za sada još uvijek ne omogućuju održavanje stručnog skupa kao dosadašnjih godina, najavljujemo otvaranje DANA ARHITEKATA 5.1, koji će se održati 12. svibnja, s početkom u  13:00 sati iz ORIS Kuće arhitekture u Zagrebu.
 
Arhitektonski, urbanistički i krajobrazni natječaji bi trebali postati najučinkovitije procedure i metode kako u današnjoj sredini osigurati izvrsnost i primjereni način projektiranja i građenja, pogotovo javnih, društvenih i komunalnih zahvata koji su nužni za unaprjeđenje našeg okoliša. Prethode im analize, projektni programi u kojima se preciznije planiraju potrebe naručilaca, određuju projektni zadaci, utvrđuju elementi vrednovanja, pregledavaju i ocjenjuju od strane svojih kolega, klasificiraju i ocjenjuju. 
 
Prvom sesijom DANA ARHITEKATA 5.1 otvorit će se tema arhitektonskih natječaja u Hrvatskoj. O broju provedenih natječaja, njihovim učincima, njihovim društvenim dosezima i o važnosti za izgrađeni prostor govorit će se u prvom terminu DANA ARHITEKATA 5.1, uz prezentaciju praksi natječaja u Sloveniji i Austriji. Panel diskusijom na kraju programa zaokružiti ćemo cjelinu „Praksa“ i otvoriti temu, koja će biti u fokusu sljedeće sesije, kroz mjesec dana, 9.6.2021. godine. 
 
DANI ARHITEKATA 5.1 bit će emitirani video-linkom uživo iz Kuće arhitekture ORIS. Nakon pozdravne riječi gđe, Rajke Bunjevac, predsjednice HKA i gdina. Darka Horvata, ministra prostornog uređenja, gradnje i državne imovine kreće stručni program.  Više o programu preuzmite na poveznici: https://dani.arhitekti-hka.hr/program/.
 
Dane arhitekata 5.0 sudionici prate na komunikacijskoj platformi Zoom, uz zasebnu najavu i link za prijavu prije svakog termina.  Link i prijavu za DANE ARHITEKATA 5.1 / JAVNI ARHITEKTONSKI NATJEČAJI – PRAKSA preuzmite na poveznici: https://dani.arhitekti-hka.hr/prijava/.
 
 
Za sve dodatne informacije stojimo vam raspolaganju na sljedeće kontakte: dani@arhitekti-hka.hr i 01/5508-410.