Otvorenje izložbe “Collegium artisticum 2023.”

04/04/2023

Otvorenje tradicionalne godišnje selektivne izložbe “Collegium artisticum“ povodom Dana grada Sarajeva te dodjela godišnjih nagrada i priznanja za najbolja ostvarenja bit će upriličena u utorak, 5. travnja 2023. godine sa početkom u 17h.

Suorganizatori selektivne godišnje izložbe “Collegium artisticum“ su: Asocijacija arhitekata u BiH, Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera u Bosni i Hercegovini, Udruženje likovnih umjetnika u Bosni i Hercegovini i galerija Collegium artisticum.

Ova kolektivna izlaganja posvećena Danu grada Sarajeva imaju tradiciju koja traje od 1975. godine kada je izložbom “Collegium artisticum 1975“ otvoren sadašnji izložbeni prostor istoimene galerije. Izložba “Collegium artisticum“, vezana za značajan datum iz povijesti Sarajeva, ima neosporan dignitet kao manifestacija od posebnog interesa za Grad, a kroz svoju dugogodišnju tradiciju ona njeguje zajedništvo i čuva sjećanje na progresivni intelektualni i umjetnički pokret koji je obilježio kulturni život naše sredine krajem 20. stoljeća

Asocijacija Arhitekata u BiH (AABiH) je nositelj dijela organizacije i vizualnog identiteta izložbe “COLLEGIUM ARTISTICUM 2023“ na kojoj će biti predstavljeno više od stotinu radova bosanskohercegovačkih umjetnika i arhitekata, a na otvorenju izložbe će biti dodijeljene nagrade i priznanja za najbolja ostvarenja prema odlukama stručnih komisija udruženja.

Izložba će biti otvorena za posjete do 26. travnja 2023. godine.