Predavanje: Michele Serafini

 

14/06/2017

Jedan od vodećih ljudi EDRE, Michele Serafini, u utorak 20. lipnja 2017. u 19 sati u Oris Kući arhitekture održat će predavanje pod nazivom EDRA i razvoj dizajnerskog namještaja od početne ideje do njegove primjene u suvremenom interijeru.
 
S formalnom obrazovanjem iz stranih jezika stečenim na Sveučilištu u Milanu 1994, Michele Serafini gradio je svoju karijeru kao export manager kod nekoliko svjetski poznatih proizvođača namještaja, među kojima je i američka multinacionalna kompanija Haworth Inc i njemačka međunarodna grupacija Miele. Tijekom svoje karijere Michele Serafini je sudjelovao u razvoju proizvoda kompanija u kojima je radio, sa posebnom pažnjom na upotrebljiv i praktičan dizajn kao i njegovu komercijalnu primjenjivost. Kada se 2012. godine priključio Edri, konačno mu se ispunio san u kojem može spojiti svoj menadžerski pristup s fascinacijom jedinstvenim i vrhunskim dizajnerskim brandom. Michele Serafini je jedna od ključnih osoba u osmišljavanju i razvoju Edrinih bezvremenskih komada namještaja. 
 
O predavanju 
 
Michele Serafini predstavit će kreativne i inženjerske aspekte nastajanja dizajnerskog proizvoda. Kroz čitav niz primjera iz prakse obradit će ključne faze razvoja dizajnerskog proizvoda od inspiracije, početnih ideja, skica, suradnje arhitekata i dizajnera s razvojnim timom proizvođača u pronalaženju tehničkih rješenja za industrijalizaciju proizvoda do odabira materijala, razrade prototipa i usvajanja konačnih tehničkih rješenja. Drugi dio predavanja bit će posvećen temi primjene vrhunski dizajniranog proizvoda u suvremenom interijeru. Michele Serafini osvrnut će se na pristupe putem kojih vrhunski dizanerski proizvod definira interijer: proizvod kao naglašeni detalj u autorskom interijeru (u funkciji realizacije arhitektonskog koncepta uređenja interijera) te pristup u kojemu se na osnovu dizajniranog proizvoda gradi interijer (primjer, Musee d'Orsay u Parizu).