Predstavljanje knjige Atomizirani hotel - Novi tip hotelske arhitekture u revitalizaciji grada i krajolika

05/10/2021

Pozivamo vas na predstavljanje knjige Atomizirani hotel - Novi tip hotelske arhitekture u revitalizaciji grada i krajolika. Predstavljanje će se održati u srijedu, 6. listopada 2021. u 19 sati u Oris Kući arhitekture, Kralja Držislava 3.

Unatoč krizama, ratovima i pandemijama, bez putovanja i smještaja u hotelima nemoguće je zamisliti život suvremena čovjeka, a bez turizma i hotelijerstva suvremeno gospodarstvo. S promjenama društvene svijesti i očekivanja pojedinaca javljaju se nove potrebe i izazovi na koje mora odgovoriti hotelska arhitektura 21. stoljeća. Jedan od odgovora je atomizirani hotel, fenomen koji opisuje arhitektica Jelena Skorup u knjizi Atomizirani hotel – Novi tip hotelske arhitekture u revitalizaciji grada i krajolika.

U predstavljanju će sudjelovati Karin Šerman, Zoran Boševski, urednica Katarina Horvat-Levaj i autorica Jelena Skorup, koja je za ovu knjigu dobila nagradu »Neven Šegvić« Udruženja hrvatskih arhitekata 2020. godine.

Predstavljanje knjige održat će se sukladno Preporukama za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja javnih događanja i okupljanja, izdanim od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Dolazak je moguć isključivo uz predočenje Covid putovnice, potvrde o preboljenju (ne starija od 180 dana) ili važećed negativnog testa.