Reli po galerijama ponovno u Oris Kući arhitekture

20/05/2019

Reli po galerijama vraća se u Oris Kuću arhitekture!

Šesto izdanje kulturne manifestacije održat će se u petak, 24. 5., od 17 do 22 sata u 50 galerija u Puli, Rijeci i Zagrebu.
 

Reli po galerijama prva je kulturno-umjetnička manifestacija koja okuplja i mapira galerije u hrvatskim gradovima s ciljem postizanja veće vidljivosti umjetnika i umjetničkog prostora. Manifestacija umrežuje čak 50 galerija u tri grada, Zagrebu, Rijeci i Puli, a posjetiteljima u jednom danu omogućuje da posjete više izložbi nego bilo koji drugi dan u godini. 

U Zagrebu Reli po galerijama počinje u Meštrovićevu paviljonu – Domu HDLU, u Rijeci u Galeriji Kortil, a u Puli u galeriji HUIU. Manifestacija aktivno uključuje posjetitelje u obilazak galerija. U prvoj galeriji posjetitelji dobivaju mapu ili preuzimaju mobilnu aplikaciju te u svakoj sljedećoj galeriji skupljaju oznake i na završnoj lokaciji dobivaju diplomu. Završna lokacija na kojoj se preuzimaju diplome u Zagrebu jest galerija Garaža Kamba u dvorištu Ilice 37. U Rijeci je to Galerija Studentskog kulturnog centra u Kružnoj 8, a u Puli Društveni centar Rojc – klub Kotač u Gajevoj 3. Povelje se na završnim lokacijama mogu preuzeti do 22:30h.
 
Program Relija po galerijama realiziran je uz organizacijsku, financijsku i medijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule, Urbanka, Turističke zajednice grada Zagreba, web portala Journal.hr.
 
Ulaz slobodan!