Izložba Sangrad + AVP - Identitet i zajedništvo

 

29/01/2019

U utorak, 29. siječnja 2019., u 18 sati u Oris Kući arhitekture održat će se predavanje arhitektonskog ureda Sangrad + AVP i otvorenje izložbe istoimenog arhitektonskog ureda pod nazivom Identitet i zajedništvo. Fokus predavanja i koncept izložbe su nedavno izgrađeni studentski dom i restoran kampusa Varaždin. Više o ovom projektu možete pročitati u posebnom izdanju Oris+ koje je publicirano zajedno s najnovijim brojem časopisa Oris 114. Izložba je otvorena do 9. veljače 2019.

Arhitektonsko oblikovanje studentskog doma posve je u skladu s cjelokupnim pristupom projektiranju obilježenim brigom o svim aspektima humane i održive gradnje. Dinamični terasirani korpus nije nastao tek iz težnje arhitekata za efektom već ima svoju ulogu u pružanju mogućnosti korištenja slobodnog prostora. Ritam punih i ostakljenih ploha kao modulacija dinamičnih korpusa čimbenik je jednog arhitektonskog izraza koji je suzdržan i umjeren, no svojom samorazumljivom pojavnošću definira sliku gradskog ruba, a isto tako svojim korisnicima pruža mogućnost identifikacije.

- iz teksta Vere Grimmer, Oris + Studentski dom i restoran kampusa Varaždin
 

Za više o projektima arhitektonskog ureda Sangrad + AVP pogledajte njihovu službenu web stranicu.

Novi broj časopisa Oris 114 te posebno izdanje Oris + Studentski dom i restoran kampusa Varaždin možete kupiti i putem naše web stranice na sljedećim linkovima:

Oris 114

Oris +
 

Sponzori predavanja:

 

 Sponzori: