Alumil Supreme S650 PHOS - aluminijski sistem stvoren za masivne staklene površine

30/06/2023

Prateći zahtjeve tržišta i osluškujući potrebe klijenata, Alumil kompanija kontinuirano dizajnira i proizvodi aluminijumske sisteme koji odgovaraju potrebama moderne gradnje. Kroz realizaciju misije kompanije, Alumil poboljšava kvalitetu života ljudi unapređujući performanse prostora u kojima borave sa proizvodima vrhunske kvalitete, tehnologije i estetike.

U nastavku teksta predstavlja se jedan od objekata na kome su ugrađeni aluminijumski sistemi kompanije Alumil.

Na rubnom dijelu  slikovitog primorskog grada Opatije,izdiže se istaknuto ostvarenje arhitektonskog ureda A3 Architects.

Svojom površinom od 550 m2 prostire se na dvije etaže. Pravac pružanja objekta od jugozapada prema sjeveroistoku omogućava maksimalnu iskorištenost prirodnog svjetla i optimalnu orijentaciju prema ključnim vizurama grada.

       

Sa jasno definiranim pristupom, Vila Opatija ističe se svojom izražajnom podjelom na dvije cjeline. Prizemlje, koje ostvaruje efekt dematerijalizacije, postiže se specifičnom materijalizacijom fasade od reflektirajućih alucobond panela. Gornji kubus, s druge strane, dominira svojim snažnim volumenom i efektnom kamenom fasadom, dok dematerijalizirana baza stvara dojam lebdeća strukture dodajući još jedan sloj estetskog i vizualnog izraza.

Ovakva podjela proizlazi iz pažljivo organizirane prostorne raspodjele funkcionalnih cjelina. Prizemlje je rezervirano za dnevnu zonu i odmor, dok je noćna zona smještena na katu. Ovakvo funkcionalno raslojavanje prostorih cjelina pruža harmoničnu ravnotežu između javnog i intimnog, stvarajući komforan ambijent za kvalitetan obiteljski život.

 
 
   

Jedan od istaknutih elemenata Vile Opatija su velike staklene površine koje pružaju slikovite poglede na okolinu. Ovako dizajnirani otvori omogućuju obilje prirodne svjetlosti u unutrašnjosti vile, stvarajući osjećaj prostranosti i povezanosti s prirodom.

Tanki elegantni aluminijski profili korišteni za ove staklene površine pružaju suptilan estetski izraz i naglašavaju jednostavnost dizajna. Implementacija ovog sistema izvedena je od strane tvrtke Zadar Aluminij d.o.o. uz tehničku podršku kompanije Alumil  koja je osigurala vrhunsku kvalitetu i funkcionalnost primjenom sistema  Supreme S650 PHOS.

 
 

Alumil SUPREME S650Phos

   

Klizni sustav sa prekinutim termičkim mostom SUPREME S650 PHOS idealno je rješenje za projekte koji zahtjevaju široke raspone sa minimalno vidljivim aluminijskim okvirom od 25mm na preklopu profila krila i sa kompletno skrivenim bočnim, donjim i gornjim kliznim sustavom.

 
 

Alumil SUPREME S650Phos

   

Na ovaj način postižu se masivne i elegantne staklene površine, uz visoku funkcionalnost, performanse i minimalan arhitektonski dizajn. Glavna prednost ovog sustava je unapređenje uvjeta života sa maksimalnim prirodnim osvjetljenjem i minimalnim vidljivim aluminijumskim okvirom, koji daje dodatni osećaj slobode i približava vanjski ambijent.

 
 

Alumil SUPREME S650Phos

   

Ulaz u objekt, orjentiran prema južnoj strani, stapa se s okolinom i pruža dobrodošlicu svima koji dolaze na ovu jedinstvenu lokaciju. Prizemlje objekta sastoji se od glavnog ulaza, garaže za tri automobila, tehničke prostorije, prostoriju za pranje rublja, TV sobu, saunu i fitnes dvoranu sa izlazom u atrij na sjevernoj strani. Jednokrako stepenište povezuje prizemlje s etažom prvog kata, stvarajući kontinuitet između ovih prostornih cjelina.

 
 
   

Prvi kat je podijeljen na dvije cjeline. U jednoj cjelini smještene su kuhinja, blagavaonica i veliki dnevni boravak, koji se otvaraju ka prostranoj terasi sa bazenom i pažljivo dizajniranim eksterijerom. U drugoj cjelini nalaze se spavaća soba sa kupaonicom, toalet i radna soba sa pristupom terasi na nivou prizemlja. Ova povezanost prostorija stvara fluidnost unutar objekta i omogućava jedinstven vizualni doživljaj mediteranske panorame.

Drugi kat, smješten na južnoj fasadi, namjenski je pomaknut u odnosu na gabarit prizemne etaže. Sa svojom arhitekturom, formira nadstrešnicu iznad terase sa bazenom u prizemlju, pružajući dodatnu estetsku vrijednost objektu. Pristup drugom katu omogućen je preko jednokrakog stepeništa iz dnevne sobe. Ova etaža obuhvaća roditeljsku spavaću sobu, dvije dječije sobe i kupaonicu. Sve prostorije su povezane s longitudinalnim elementom terase, stvarajući produžetak svih soba prema otvorenom prostoru sa neometanom vizurom prema moru.

Vila Opatija je spoj funkcionalnosti, estetike i kontekstualne osjetljivosti, koja pruža uživanje u ljepotama mediteranskog ambijenta i udobnosti luksuznog doma.