Hovalova sustavna rješenja za energetske kuće

26/10/2017

Kako spojiti održivost, arhitekturu i energetsku učinkovitost te stvoriti obiteljsku kuću iz snova? Kuću koja će pomoću modernih sustavnih rješenja jamčiti udobnost i toplinu uz znatno manju potrošnju energije, smanjenje troškova te pozitivan utjecaj na okoliš? Otkrijte Hovalov svijet i saznajte više o tehnološki superiornim rješenjima za obiteljske kuće.
 
Ugledan, raznolik i tehnološki izvanredan – to je Hoval. S više od 70 godina iskustva, Hoval razvija i isporučuje vrhunska tehnološka rješenja za grijanje, hlađenje, ventilaciju i povrat topline koja se izvoze u više od 50 zemalja širom svijeta. Naša rješenja pronaći ćete u nekim najpoznatijim svjetskim znamenitostima, kao što je dvorac Windsor, neboder Burj Khalifa u Dubaiju ili pak Apostolska palača u Vatikanu. Na hrvatskim prostorima, prodajni centri Bauhaus, Westgate, hoteli Aurora i Vespera, specijalna bolnica Naftalan i Panonski drvni centar kompetencija samo su neki od primjera koji potvrđuju kvalitetu Hovalovih usluga. Pravo je vrijeme da i stambeni sektor osjeti švicarsku kvalitetu, pouzdanost i dugovječnost!
 
 
Odabir sustavnog rješenja
 
Zašto se ponekad cijene sustava razlikuju i do 30% te kako odabrati onaj pravi? Kako bi se odgovorilo na ovo pitanje, osim nabavnih cijena sustava, treba sagledati i ukupne troškove te uključiti troškove eksploatacije ili usluga tijekom dužeg razdoblja. Opcija koja je, na prvi pogled, bila skuplja, može biti isplativija tijekom vremena zbog iznenađujućih ušteda ili pak dodatnih izvora prihoda. 
 
Ovisno o željenom izvoru energije, Hoval nudi tri sustavna rješenja koja spajaju održivost, arhitekturu i ekonomsku učinkovitost kako bi energetska obiteljska kuća zaživjela u punom sjaju:
Blue sustav - ekonomično rješenje s minimalnom potrošnjom energije zahvaljujući UltraGas® plinskom kondenzacijskom kotlu, ultra tankim solarnim kolektorima UltraSol, MultiVal spremniku potrošne tople vode i HomeVent® reguliranoj kućnoj ventilaciji;
Cool Green sustav - visokoučinkovito rješenja za grijanje, ventilaciju i hlađenje uz Belaria® Compact SRM dizalicu topline zrak/voda i HomeVent® reguliranu ventilaciju;
Cool Green Plus sustav - dom postaje prava mala toplana uz Belaria® SRM dizalicu topline zrak/voda, UltraSol solarne kolektore, MultiVal spremnik potrošne tople vode i HomeVent® reguliranu kućnu ventilaciju.

 
Osigurane uštede i do 30%
 
Korištenjem Hovalove napredne tehnologije, višak solarne energije prenosi se direktno u kondenzacijski kotao te se ona može koristiti i za grijanje objekta! Time se dodatno štede vrijedni resursi i novac te se povećava razina energetske učinkovitosti na A ++.

 
Na kraju ostaje samo udoban i optimalno klimatiziran dom, bez osjećaja propuha, koji je zaštićen od neugodnih mirisa, buke, viška vlage, alergena i prašine. Plus, tu je i inteligentni sustav upravljanja, TopTronic® E, koji upravlja svim izvorima topline kako bi se oni prilagodili trenutnoj vremenskoj prognozi i/ili dnevnim preferencijama te ostvarili maksimalnu učinkovitost i dodatne uštede u potrošnji.