Predavanje - Room for expression

12/09/2017

U utorak, 19. rujna u 18:00 h u ORIS kući arhitekture u Zagrebu održat će se stručno predavanje na temu prostorne akustike Room for expression u organizaciji tvrtke Knauf d.o.o.  Gosti predavači su vodeći stručnjaci  na području arhitektonske akustike i zvučne izolacije, dr. sc. Kristian Jambrošić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva te dr. sc. Zoran Veršić, dipl. ing. Arhitekture s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.
 
Oblikovanje prostora predstavlja izazov postizanja sklada estetike i akustike.
Forme i funkcionalnosti.
Knauf već desetljećima blisko surađuje s arhitektima i projektantima kako bi svojim proizvodima i sustavnim rješenjima omogućio modernu i laku gradnju vrhunskih ostvarenja iz svijeta arhitekture.
U namjeri da akustika prostora (p)ostane aktualna tema i bitan faktor u dizajniranju arhitekture prostora, Knauf nastavlja pozitivni slijed u radu s lokalnim arhitektima i projektantima.
 
Nakon uspješne realizacije prošlogodišnjeg Room for expression simpozija koji je okupio više od 200 arhitekata, svi zainteresirani su sada u mogućnosti sudjelovati na stručnim predavanjima koja će se organizirati u suradnji s lokalnim društvima i arhitektonskim udrugama diljem Hrvatske.
Prvo u nizu predavanja će ugostiti upravo ORIS kuća arhitekture. Primjere i zaključke iz svojih dugogodišnjih istraživanja će ovom prilikom predstaviti dva vodeća predavača u području akustike prostora i zvučne izolacije: dr. sc. Kristian Jambrošić na temu  Akustički zahtjevi prostora  te dr. sc. Zoran Veršić, dipl. ing. na temu Akustički komfor prostora kroz primjere.


 
U sklopu okupljanja,  sudionici će također biti u prilici zakoračiti u virtualnu stvarnost gdje se uz pomoć mobilne aplikacije na jednostavan način ulazi u prostore različitih primjena u kojima   je kvalitetna akustika bitan faktor. Jednostavnim treptajem oka korisnik postavlja akustične panele različitih perforacija, kako bi osjetio akustiku prostora sa i bez njihove primjene.
Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju u ovom jedinstvenom okupljanju struke, na kojem će prostorna akustika dobiti još jednu dimenziju.
 
Impresije s Knauf Room for expression simpozija pogledajte ovdje
 
Molimo da svoje sudjelovanje potvrdite putem e-maila na: socialmedia@knauf.hr 
ili telefonski na 091 216 67 14.