Izložba: Kohki Hiranuma - Struktura misli

 

02/04/2015

U Oris Kući arhitekture, 11. travnja 2015. u 12:00 otvara se izložba japanskog arhitekta Kohkija Hiranume - Struktura misli koja će kroz jedan njegov projekt u Osaki pružiti uvid u misaone procese iza njegove arhitekture.
U sklopu izložbe, Kohki Hiranuma će 16. travnja 2015.  u 19 sati, na Arhitektonskom fakultetu održati predavanje o svojim projektima i svom radu. 

Kohki Hiranuma rođen je 1971. u Osaki. Kohki Hiranuma Architect & Associates osnovana je 1999., nakon pohađanja AA u Londonu. U njegove radove se ubrajaju Svemirski laboratorij na sveučilištu u Tokiju – arhitektura okoliša razrađena uporabom obnovljivog drvnog materijala iz kampusa Komaba na sveučilištu u Tokiju i D&Department projekt – projekt pretvaranja kojim se istražuju načini održavanja doživotnog dizajna te recikliranje sadržaja stvaranjem nove vrijednosti arhitekture koja već postoji u nekom području. Primio je brojne nagrade, poput Međunarodne nagrade za inovativnu arhitekturu (Italija) i Njemačke nagrade za dizajn. Sudjelovao je na međunarodnoj arhitektonskoj izložbi na Venecijanskom bijenalu 2014. Trenutno predaje na sveučilištu u Osaki i istovremeno vodi neprofitnu organizaciju Art & Architect Festa (NPO/AAF).

Više o samom arhitektu i njegovom rad možete naći OVDJE

Izložba će biti otvorena do 17. travnja 2015.

Ulaz je slobodan.