Izložba EDRA: Jedinstvena priča

 

05/06/2017

U četvrtak, 8. lipnja u 19h u Oris Kući arhitekture otvara se izložba pod nazivom EDRA: Jedinstvena priča u organizaciji Oris Kuće arhitekture i tvrtke ČERNELIĆ Rješenja za interijere. Izložba će predstaviti proces stvaranja dizajnerskog komada namještaja – od početne vizije i inspiracije dizajnera, preko razvoja prototipa i industrijalizacije proizvoda do njegove primjene u suvremeno dizajniranom interijeru.

 
Edra u svojem tridesetogodišnjem djelovanju objedinjuje high tech i hand made tehnologiju spajajući najmodernije materijale i vlastite inovacije sa znanjem i vještinama tradicionalnih majstora zanata, stvarajući jedinstvene i bezvremenske komade namještaja, neopterećene utjecajem prolaznih modnih trendova. Iako, u svojoj biti poduzetnički pothvat, Edra danas predstavlja kulturološki fenomen koji vješto balansira na granici komercijalnog proizvoda i umjetničkog djela.
 
U skladu sa svojim nekonvencionalnim pristupom, Edra surađuje s neafirmiranim dizajnerima, postavši na taj način lovac na talente. Godine 1987., Edra izlazi s kolekcijom I Nuovissimi, kolekcijom mladih dizajnera selektiranih od strane Massima Morozzija. 1988. Edra predstavlja prve dizajnerske radove Zahe Hadid, sofe Wavy, Woush i Red. Dvije godine kasnije izlaze Flower Collection Masanori Umede, Tatlin Maria Cananzija i Roberta Sempirinija te postaju ikone dizajna. 1998. godine Edra otkriva brazilski dvojac Fernanda i Humberta Campanu koji uz pomoć stječu zvjezdani status. Nezaobilazna figura u Edrinoj povijesti je i Francesco Binfare, vizionar i izumitelj inteligentnog naslonjača koji se prilagođava položaju tijela. U novije vrijeme umjetnik Jacopo Foggini pronašao je u Edri potpunu slobodu stvaranja, bez ikakvih ograničenja.
 
Svaki prostor, bez obzira na svoj stil, idealno je mjesto za Edrine komade. Stvorene da traju, neopterećene prolaznim trendovima Edrine kreacije sjajno se uklapaju u najširi kontekst različitih interijera i predstavljaju estetsku konstantu koja se prenosi s generacije na generaciju.
 
Izložba ostaje otvorena do 20. lipnja 2017.