Mlada nedjelja u Voncimeru - Srđa Dragović: CIP / Crtež, Ilustracija, Plakat

04/10/2015

U nedjelju, 4. listopada 2015. u restoranu Voncimer, otvorena je izložba mladog grafičkog umjetnika Srđe Dragovića. 

Autor o izložbi:

Predstavljajući se po prvi put u Zagrebu, izložbom CIP / Crtež, Ilustracija, Plakat pravim mali presjek skorijih radova iz oblasti digitalnog crteža, vektorske ilustracije, i festivalskog /pozorišnog plakata. U osnovi je dijalog između grubog tretmana digitalnog crteža, i vektorske ilustracije koju odlikuje posve drugačiji, šematski karakter. Element koji nadograđuje taj dijalog je upravo plakat, gdje su i crtež i ilustracija našli svoju ulogu. Skraćenica CIP koja obično predstavlja sažet  kataloški opis, sada označava i zaokružuje izložbenu komponentu ove male retrospektive, i jezikom registra, predočava koji su to ključni elementi u fokusu izložbe.

Srđa Dragović (1990) apsolvent je na Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje, smjer grafički dizajn, oblast: grafičko oblikovanje knjige, u klasi Suzane Pajović. Bavi se ilustracijom, plakatom, infografikom, slobodnim crtežom, stripom, istraživanjem u području povijesti i teorije dizajna, amaterski glumom, po potrebi i plesom. Živi u Kolašinu, na Cetinju, u Podgorici, i Sutomoru. Studijski boravio na državnom sveučilištu u Minnesotti, SAD. Izlagao samostalno i kolektivno. ''Nagrađivan i nagrđivan''.

Kontakt: srdjadragovic@gmail.com

Prvu nedjelju u mjesecu, u Voncimeru vam predstavljamo radove mladih umjetnika u kojima ćete imati prilike uživati cijeli mjesec.