Predstavljanje knjige Nadilaženje suprotnosti / Recentni radovi Tadaa

 

09/04/2018

Oris Kuća arhitekture poziva vas na predstavljanje knjige Nadilaženje suprotnosti / Recentni radovi Tadaa Anda koja će se održati u Oris Kući arhitekture u četvrtak, 12. travnja 2018., s početkom u 18:00 sati.
 
Monografija Transcending Oppositions / Tadao Ando's Recent Works (Nadilaženje suprotnosti / Recentni radovi Tadaa Anda) u izdanju Orisa i Oris Kuće arhitekture, predstavlja blisku suradnju Orisa s velikanom suvremene japanske i svjetske arhitektonske scene Tadaom Andom na publiciranju njegovih najrecentnijih ostvarenja. 
 
Monografija se sastoji od četiri tematske cjeline od kojih svaka obrađuje određeni aspekt Andova opusa, a autor koncepcije je Maroje Mrduljaš. Poglavlja: Dwelling-Fundaments of Architecture (Stanovanje – temelji arhitekture), Architecture and Nature-Constructing Landscape (Arhitektura i priroda – izgradnja krajolika), Urban Conditions-Strategy of Active Voids (Urbane situacije – strategija aktivnih praznina) i Cross-cultural Dialogues (Transkulturni dijalozi) prikazat će neka od najintrigantnijih novijih ostvarenja Tadaa Anda kao što su Benesse Art Site Naoshima, 21_21 DESIGN SIGHT, Shanghai Poly Theater, Punta della Dogana i dr. Autori tekstova u publikaciji su Juhani Pallasmaa, Maroje Mrduljaš, Karin Šerman i Luka Skansi.
 
O knjizi će govoriti Maroje Mrduljaš, Karin Šerman i Aleš Vodopivec. Moderator razgovora: Ana Bedenko.